Barnas favoritter på bålpanna

Bålpannekos slår aldri feil. Det er så utrolig stemningsfullt å høre at det knitrer og spraker i bålet. Barna elsker å grille og ha det sosialt rundt bålpanna. Det er bare fantasien som setter grenser på hva man kan finne på å grille.

Sist vi var på hytta, feiret vi utebursdag. Vi fyrte opp i 2 bålpanner og hadde masse bursdagsgjester. Vi stekte både pølser, kjøttboller og kanelsnurrer på bålpanna. 

Pinnebrøddeig og vanlig bolledeig ble laget på forhånd hjemme og fryste ned. Jeg tok de opp kvelden før jeg skulle bruke de, så de fikk tine over natta og heve på formiddagen. (Se eget blogginnlegg for fremgangsmåten under kategori, Mat og drikke.) 

Barna syntes det var kjekt å få lage sine egne grillspyd. De fikk fint til å tre pølsebiter og kjøttboller på grillspyd selv.

Det ble også veldig godt å tvinne pinnedeig imellom pølsebitene og kjøttbollene.

Jeg satte frem Melange flytende margarin i en skål med pensel, og ferdigblandet sukker og kanelblanding. Man kunne da bare flette eller tvinne den søte gjærdeigen som man ville, enten på pinne eller grillspyd.

Alle grillet sin egen mat selv, og vann til både bålkaffe og kakao kokte vi på bålpanna. Store og små storkosa seg, og det ble en veldig trivelig dag.

Tone

 

 

 

#bålpanne  #bålpannemat  #bålpanne  #grill  #grillmat  #kanelsnurrer  #pølse  #kjøttboller  #bål 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg