Oppussing av sjøhytte

Gå ikke glipp av dette gjesteinnlegget med før- og etterbilder fra sjøhytta til Mette Gry Larsen. Hun er blogger selv og har bloggen FURULUNDEN.NO. Kos dere med dette innlegget og se den herlige forvandlingen 🙂

Oppussing av hytta – før og etter

juli 15, 2018

Da vi kjøpte hytta, våren 2012,  sto vi parat med malerpøser og passende bekledning, for her måtte det males.

Det har stort sett gått i prosjekter siden overtakelsen, for det er gjort en del endringer ? også utvendig. Det meste av det har du allerede sett. 

Jeg fant ut at jdet var på tide å få tatt skikkelige bilder av hvordan det har blitt innvendig, så her har jeg altså tatt runden.

Vi ønsket å male alt treverk i hytta

To strøk med kvist og sperre-grunning og to strøk med maling, takk!! 

Hytta ligger i nærheten av sjøen og da synes jeg det passer godt med en lys farge på gulv, vegger og i tak. Vi valgte å bruke samme farge på vegger og tak.

Furu som har stått og gulnet i noen år (vet at det har vært moderne en gang!) det formelig kommer imot deg. Så det å få lysnet med maling åpner opp hytta og den virker faktisk litt større. Og litt roligere for øyet.

 

Bytting av dørhåndtak var helt nødvendig, det var noen slitte vridere der fra før.

Og valget falt på noe helt enkelt og grått.

Og i dette rommet kom den store overraskelsen

Vann og kloakk var lagt inn til tomtegrensen samme høst/vinter som vi kjøpte hytta. Her i dette rommet skulle toalettet være, det passet bra for her hadde tidligere eier hatt en slags tørrdo.

Men når rørleggeren ankom hytta for å igangsette innlegging av vann og kloakk, da sa det STOPP!

Det var rett og slett ikke plass for noen å komme til under hytta og få koblet til det nødvendige.

Praktisk med en ekstra bod i hytta

Heldigvis fantes det en bod ved inngangspartiet som kunne brukes til toalett, så Tor durte inn til byen for å kjøpe materialer slik at denne kunne innredes som et passende rom til fornødne.

Vi hadde jo tross alt rørleggere som skulle igang umiddelbart. Det ordet seg greit dette altså, det ble bare ikke helt som vi hadde tenkt.

Nå har vi en romslig bod i det som tidligere var brukt som do-rom. Så det så!!

Det er jaddenimeg ikke så fryktelig mye som skal til for at et rom får et helt annet uttrykk.

Men man trenger noen malingspann og villige hender i første omgang.

Bort med gardinbrett og på med maling, ny benkeplate, nye knotter og glassvegger over komfyr og vask.

Vips!! Så var det gjort!

Glassvegg i endring

Vi var aldri helt fornøyd med glassveggen, for det var stadig noen små kryp som hadde lyst på en tur akkurat mellom veggen og glasset, tenke seg til!

Men da vi fikk malt det med Bengalakk på baksiden, da skal jeg si deg at både Tor og jeg ble fornøyd, og det har vi vært siden.

En liten bokhylle ble det også plass til etter at vi hadde flyttet på skuffeseksjonen.

Sånn til kokebøker og sånt!

Denne vedovnen var sprukket og helt ubrukelig, men selv den fikk jeg gitt bort på Finn, hvilken noen i mine nære relasjoner påsto ikke var mulig. Men joda, noen ville nemlig bruke den til røking av fisk ute i hagen sin, kremt. 

Tidligere eier hadde salongen stående midt i gangarealet mellom inngangspartiet og verandadøren. Og det går simpelthen ikke an, i følge min interiørarkitekt-venninne.

En spisestue kunne man imidlertid plassere i gangarealet. Hvis vi ikke kunne ha brukt gangarealet til noe annet enn passasje, så hadde vi ikke hatt plass til spisestue, nemlig!

Her er det brukt en kirkebenk, vårt gamle klaffebord (som det ikke er plass til i vårt nåværende kjøkken hjemme) og stoler fra IKEA. Puh! Fikk du med deg alt?

Bildet over benken er malt av min morfar i 1958. Affeksjonsverdi så det holder.

En liten detalj på bordet, er vasen som jeg har kjøpt brukt til tyve kroner.  Jeg er nok litt svak for -60-tallslooken, eller skulle jeg heller si det tidløse?!

Hos oss er altså salongen flyttet fra gangarealet.

Og inn i kroken der hvor spisestuen sto hos tidligere eier. TV-bordet har Tor mekka sjæl!! TV-bordet står, og trilles på hjul. Praktisk som bare det!

Det ble en peis etter at vedovnen var hentet av nye brukere, hehe. Den har vi veldig stor glede av, den varmer opp hytta på en, to, tre. Spesielt gjør den nytten sin tidlig vår og om høsten. 

Vi bruker hytta det meste av året. Fristedet vårt det forstår du!

Bordet i sofahjørnet har jeg arvet av ei venninne. Det er noe eget med gammelt, brukt og nytt. Jeg synes det blir mer personlig når de tre mikses! 

Skjellene har Tor, besøksjenta vår og jeg plukket i strandkanten på Koster en sommer. Etter hvert håper jeg vi kan fylle denne skuffen til randen med de fineste skjellene vi finner.

Seilbåten er et must for Tor, den ble kjøpt FØR vi overtok hytta og var med på hele oppussingstiden, så den har ihvertfall vært med fra starten på vår lykkelige hyttetilværelse!

 

-Tusen tusen takk Mette, for dette koselige gjesteinnlegget. Artig å se hva dere har fått til. Flott blogg har du også 🙂 Ta en titt på FURULUNDEN.NO da folkens! Masse inspirerende å hente der.

 

Litt info:

Mitt mål er at HYTTEKROKEN.BLOGG.NO skal bli Norges største hytteblogg som skal inneholde alskens tips, råd og inspirasjon til hytta.  Det tar tid å bygge opp en slik blogg, men jeg er godt på vei, takket være alle Hyttekrokens medlemmer og følgere på facebook og instagram. Denne bloggen skal bli som ett slags stort hyttearkiv på inspirerende bilder som du lett kan finne frem til inne på kategorier. 

Jeg blogger systematisk om alle rom i hytta, og ellers alt hyttelivet handler om. Det er bare å ta masse bilder når dere først er på hytta og del i vei. Følg også med på ukas tema, og del dine bilder som passer. Hvordan du deler leser du mer om under her.

Etter hvert kommer jeg til å lage blogginnlegg som skal hete “På hytta hos..”  Der vil jeg ta for meg bare en og en hytte om gangen. Det blir morro. Noen vil jeg besøke, men for det meste kommer jeg til å bruke bildene dere deler med meg. Så her er det om å dele flest mulig rom. Jeg kommer til å spørre hver enkelt om det er greit først. 

* Vil du melde deg på  “På hytt hos..”, sender du meg mail med litt info på [email protected]. Disse bildene sendes på chat etter avtale med meg og med litt info om hytta osv.

Oversikt over temaukene:

 

* Uke 36-37: Hyttemodell. Hvilen hytte har du? Bygd selv? Firma? Send meg utvendige bilder av hytta.

#hyttekrokenblogg_hyttemodell

*Uke 38-39: Campinglivet

#hyttekrokenblogg_camping

*Uke 40-41: Høst på hytta

#hyttekrokenblogg_høst

*Uke 42-43: Fjellhytta

#hyttekrokenblogg_fjellhytta

*Uke 44-45: Fargevalg ute. Hvilken farge har du på hytta utvendig?

#hyttekrokenblogg_fargevalg

*Uke 46-47: Fargevalg inne: Hvilke farger har du brukt på vegg/tak innvendig? Beis/maling/lakk?

#hyttekrokenblogg_fargevalg

*Uke 48-49: Advent på hytta

#hyttekrokenblogg_advent

*Uke 50-52: Jul på hytta

#hyttekrokenblogg_jul

 

 Vil du jeg skal dele dine bilder og evt. skrive om akkurat din hytte, så send/del bilder med meg på:

* Mail: [email protected]

* Facebook: chat, eller under eget innlegg om temaet på veggen.

* Instagram: #hyttekrokenblogg_… med ukas tema bak.

F.eks: #hyttekrokenblogg_bad

#hyttekrokenblogg_loft

*Ellers kan du bare #hyttekrokenblogg på bilder utenom tema. Disse kan jeg blogge om når som helst og innimellom. Litt sånn “livetpåhyttabilder” av akkurat det du føler du vil dele med oss 😉

Jeg tar i mot alle bilder med stor takk 🙂

Ha en strålende dag dere 😀

 

Tone

1 kommentar
  1. Jeg har drøm om en egen blogg med ideer om maling/inspirasjon til at hytta kan bli litt spennende..det er tross alt mitt hjem på 2 året..Jeg har et bilde av soveromsvinduet og vil du gi meg din mening?Ser det rart ut??På forhånd tusen takk!Mvh Tone

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg