Mammas nydelige trollkrem

I dag fikk jeg lyst til å deles mammas nydelige, søte trollkrem med dere! Den er bare så god. Faktisk den beste jeg har smakt, da den ikke er så syrlig som mange andre kremer. Høsten har kommet, og flere av Hyttekrokens lesere har vel vært på skogtur, og har bær både i fryser og på glass nå.

Oppskriften er enkel og grei, så jeg anbefaler virkelig å prøve denne.

Denne oppskriften er til ca. 4 personer og passer godt til kaffen eller som dessert.

Ingredienser:

* 1 eggehvite

*1 dl sukker

* 1 ts vaniljesukker

* ca 1 kopp tyttebær

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvite, sukker og vaniljesukker litt før du tilsetter tyttebær. Pisk godt til du får en luftig og lett krem. Du kan også tilsette alt før du pisker godt.

Denne serveres gjerne med krumkake eller havrekjeks.

Oppskrift på gode havrekjeks får du her:

Ingredienser:

* 4 dl havregryn

* 1 1/2 dl hvetemel

* 2 dl sukker

* 1 stort egg

* 175 g smeltet smør

Fremgangsmåte:

* Bland alt det tørre godt.

* Rør i smeltet smør og pisket egg

* Rør godt og sett dem på plate med en teskje til passe store kjeks

– Stekes i 15 min midt i ovnen på 175 grader.

 

Har du ikke strøm på hytta, så funker en slik hjulvisp også 🙂

Min mor er en ivrig og flink rosemaler, og har malt disse trekoppene.

Vi er så heldige å ha tyttebær rett utenfor hyttevinduet.

Håper dette fristet og at du vil prøve denne nydelige oppskriften. 

Lykke til!

Tone

4 kommentarer
    1. Victoria Larsen: Ja, den er knallgod. Liker egentlig ikke trollkrem, men denne er bare helt nydelig. Så bra du liker bildene 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg