Ritz-kake

Nina´s Ritz-kake er absolutt min favorittkake for tiden. Min snille og blide arbeidskollega hadde med denne på jobb en dag, og den var bare aldeles nydelig. Gjett om vi på jobb gleder oss til lunsj når det dukker opp slike overraskelser!

Vi jobber med tenner, men kan godt sette tennene i slike godsaker en gang i blandt. Det blir ikke hull i en tann som er ren, sies det, så puss puss, så får du en suss, haha 😉 

Jeg har nå bakt denne kaken selv, og den var enkel og grei å lage. Anbefales virkelig på det sterkeste. Det er jo lov å kose seg litt ekstra på hytta, så bak gjerne denne hjemme før du drar, og ta den med. Er det styggvær, så hva med en bakekakedag med barna! Her kommer oppskrift 😉

Bunn:

* 6 eggehviter

* 5 dl sukker

* 2 ts bakepulver

* 2 ts vaniljesukker

* 350 gr. peanøtter (1 pose)

* 1 pakke ritzkjeks

Fremgangsmåte:

* Pisk eggehvite og sukker stivt, pisk inn bakepulver og vaniljesukker

* Finhakk peanøtter og knus kjeksen i posen

* Bland alt, ha bakepapir i liten langpanne. Hell kakedeigen oppi

* Stekes på 180 grader på nederste rille i ca. 20-25 min

* Avkjøles

Sjokoladeglasur:

* 100 gr smør eller margarin

* 2 plater lys kokesjokolade

* 6 eggeplommer

* 100 gr melis

Fremgangsmåte:

* Smelt smør og sjokolade. Avkjøl

* Pisk eggeplommer og melis stivt 

* Bland i sjokolade og smør når disse er avkjølt

* Glasuren has på avkjølt kake

Denne kaken holder seg godt i kjøleskapet i 1 uke og kan fryses. Håper dere ble fristet til å prøve denne fantastiske oppskriften. 

Lykke til <3

 

 

 

 

 

 

Tone

 

 

 

“ritzkake ,  “kake ,  “bake ,  #hyttekroken ,  #hytteliv

5 kommentarer

Siste innlegg