På hytta hos Alise & Kjetil på Tjørn i Bjerkheim

Mange går med en drøm om egen hytte. Det gjorde Alise og Kjetil også. April 2018, ble drømmen til virkelighet. De har stått på og pusset opp. Her skal Kjetil selv fortelle om oppussingen og hvordan de gjorde hytta om til sitt eget.

Så da sier jeg bare!

Velkommen på hytta til Alise og Kjetil 🙂

Vi ønsket oss en hytte til en rimelig pris, og som ikke var for langt borte fra vårt hjemsted. Vi kjøpte hytten i April 2018. Det ble en god gammel årgang fra 1969 på Tjørn i Bjerkreim kommune.

Det var snø den dagen vi var på visning, så uteområdet var dekket for alt det som lå under. Hytten var typisk hytte med stor H hvor det ikke var vann eller strøm.

Det er ikke gjort noe særlig med den siden den dagen den ble bygget, og vi ønsket å modernisere den litt slik at ting blir litt enklere når vi blir eldre. Strøm er på vei inn.

Kjøkkenet før oppussing.

Kjøkkenet var et plassbygget rosemalt kjøkken som ser bra ut på bilde, men var i en elendig forfatning. Nytt Ikea kjøkken kom på plass. Vi byttet ut kjøkkenvinduet til et som var større, for å slippe inn mer lys og bedre utsyn. Skapene på veggen ble byttet ut med hyller. 

Etter.

Stue før oppussing.

Etter.

Panelet på hytta var av forskjellig kvalitet hvor det var avtrykk av hvor det hadde vært bilder og huller i vegger. Innebygget skap på soverommene som kom ut på motsatt soverom, gulvet var sjøtet og lappet osv. Løsningen ble at vi malte panelet med panellakk i en gråtone. Dette gjorde at den forskjellen i fargen på trevirket forsvant, og gjorde til at hytten så litt mer moderne ut.

Spisestue før.

Etter.

I mindre rom som toalett, gang og bad, så ble disse malt med hvit panellakk for å få en større romfølelse, og for at rommet skal bli lyst og trivelig. Soverommene fikk samme farge som stuen. Taket ble malt med hvit takmaling. Gulvet ble lagt med ny laminat i samme gråtoner. Gamle dører fra byggeåret med halm som isolasjon, ble byttet ut med nye hvite dører. Hvite lister rundt dører og vinduer.

Brukte møbler på Finn.no kom på plass. Stuebordet som stod igjen fra forrige eier var gammelt og utslitt. Mye skraper og vannmerker. Denne ble pusset ned, malt med hvit panellakk i midten og klar lakk på toppen. Bordet ser nesten ut som nytt i rustikk stil. En glimrende ide fra min kone Alise. Interiøret på hytta er det sjefen Alise som står for, og jeg er kjempefornøyd og stolt over hva hun har fått til.

Gamle kosekroken.

Den nye.

Den gamle ovnen som var installert.

Tusen tusen takk for at dere ville dele dette med oss i Hyttekroken. Det setter vi stor pris på. Ikke rart dere koser dere på dette flotte stedet.

Litt info:

HYTTEKROKEN.BLOGG.NO er på god vei til å bli Norges største hytteblogg. Den skal inneholde alskens tips, råd og inspirasjon til hytta og campingen.  Det tar tid å bygge opp en slik blogg, men jeg er godt på vei, takket være alle Hyttekrokens medlemmer og følgere på facebook og instagram. Denne bloggen skal bli som ett slags stort hyttearkiv med inspirerende bilder som du lett kan finne frem til inne på KATEGORIER på hovedsiden (HJEM) på bloggen. Ta med deg kaffekoppen og kryp opp i sofaen.Kos deg med herlige inspirerende innlegg om interiør, kos, natur og mat fra forskjellige hytter både i Norge og Sverige.

Jeg blogger systematisk om alle rom i hytta, og ellers alt hyttelivet handler om. Det er bare å ta masse bilder når dere først er på hytta og del i vei. Følg også med på ukas tema, og del dine bilder som passer. Hvordan du deler leser du mer om under her.

Er nå i gang med “På hytta hos…”-innlegg. Noen besøker jeg selv, mens hos andre får jeg tilsendt bilder og tekst. Dette er bare så gøy, og det kommer så mye flott fremover 😀

Oversikt over temaukene:

*Uke 42-45: På hytta hos…. fjellhytter

#hyttekrokenblogg_fjellhytta

*Uke 46-47: Fargevalg inne og ute: Hvilke farger har du brukt? Beis/maling/lakk?

#hyttekrokenblogg_fargevalg

*Uke 48-49: Advent på hytta

#hyttekrokenblogg_advent

*Uke 50-52: Jul på hytta

#hyttekrokenblogg_jul

 

 Vil du bli med på “På hytta hos…”, eller dele mange bilder fra din hytte, så send meg bilder på:

* Messsenger/melding/innboks/chat til siden Hyttekroken fb. eller min personlige messenger Tone Merete Abusland eller Instagram sin innboks. På denne måten slipper jeg å redigere hvert bilde.

Du kan også sende meg flere bilder på:

* Mail: [email protected]

For deling av bare ett eller få bilder:

* Instagram: #hyttekrokenblogg_… med ukas tema bak.

F.eks: #hyttekrokenblogg_bad

#hyttekrokenblogg_loft

*Ellers kan du bare #hyttekrokenblogg på bilder utenom tema. Disse kan jeg blogge om når som helst og innimellom. Litt sånn “livetpåhyttabilder” av akkurat det du føler du vil dele med oss 😉

Jeg tar i mot alle bilder med stor takk 🙂

Ha en strålende dag dere 😀

Tone

4 kommentarer

Siste innlegg