Velkommen på fjellhytta hos Linda & Roger i Østfold

Rømskog ligger i det øverste hjørnet av Østfold, lengst unna kysten. Landskapet er derfor noe høyere enn ellers i Østfold, og de tre høyeste toppene i fylket ligger i Rømskog. Foruten Slavasshøgda 336 moh. som det høyeste, er det Haukenesfjellet og Røvasshøgda, begge 333 moh. Sentralt i kommunen ligger Rømsjøen 137 moh.

Like ved Haukenesfjellet ligger Rømskog Spa og Resort og innsjøen Vortungen. Her finner vi også Vortunglia hyttefelt.

Avstanden fra Oslo er ca. 9 mil. Naturen på Rømskog er fantastisk og som skapt for rekreasjon. Foruten et idyllisk landskap med skogkledde åser og mer enn 100 tjern, er Rømskog også kjent for å være først ute med valgresultatene, rike tyttebærtrakter, unike fiskemuligheter, stor elgbestand og herlige badeplasser.

Hytta vi skal få lov å besøke heter «Rolistua», så da sier jeg bare: 

Velkommen på hytta hos Roger og Linda Strand 🙂

Navnet på hytta ble til via et innlegg på facebook gruppa: Hyttekroken Tips, interiør og inspirasjon og kombinerer de første to bokstavene i fornavnet og etternavnet til eierene.

Rolistua stod ferdig i Mars 2018. Hyttemodellen er RH80, en Rømskoghytte på 46 m2 med hems fra Rømskog hytteutvikling. Hytta stod nøkkelferdig med 1 etg og uinnredet hems. Hemsen har Roger og Linda selv innredet. Og de smarte løsningene de har funnet skal dere nå få se! Og som takstmannen har uttalt så var det første gang han hadde vært inne i en hytte på 46 m3 med 4 soverom og 2 stuer! Så ingenting er umulig, hemsen har dog ikke målbart areal pga. takhøyde. Men gulvflaten på hemsen er 28 m3.

Vi har tidligere sett litt av hemsen på Rolistua i innleggene vi har hatt om hems, samt en sniktitt på hyttemodellen i innleggene om ulike hyttemodeller.

Linda sier at det er hun som har vært prosjektleder og Roger har hatt rollen som montør. Både inne og ute finner vi smarte løsninger og de har i tillegg klart å omfavne en typisk norsk hyttestil kombinert med moderne interiør. Ubehandlet treverk i blant annet furu er på full fart inn i trendene igjen. Derfor ønsket Linda å beholde det naturlige treverket. Ubehandla furu er undervurdert hevder Linda. Da hytta skulle innredes og hemsen skulle bygges så fant Linda god hjelp i Roomsketcher. Dette er et tips som hun ønsker å dele med dere. Slik ble utfallet i Roomsketcher.

Før vi ser nærmere på Rolistua innvendig så tar vi en titt utvendig og på utearealene. Her Linda og Roger fått tilpasset utearealene sin akkurat slik de ønsker med tilpasset grillplass. Plassutnyttelse går igjennom hver cm av denne hytta og plassen de har. Ute har benken i tilknytning til rekkverket flere funksjoner. Den kan brukes som sittebenk, som anretningsbenk eller noe annet. Det er bare fantasien som setter grenser. For å trekke naturen inn har de brukt gabioner og stein. Hyttetomta er lagt opp til å bli naturhage så her vil det etter hvert gro seg til med lyng. De har både tyttebær og blåbær på tomta i dag. Den siste anskaffelsen de har gjort er en vedfyrt stamp. Så her er det rom for både kos rundt bålpanna og stamping. Og sola har de fra tidlig morgen til sene kvelden.

Inne i hytta så starter vi på hemsen. Her har Linda og Roger måtte vri hodene sine sammen både en og to ganger. Utgangspunktet de hadde var en hemsestue og to soverom. På grunn av det lave taket så kan dører være en utfordring. Men med to barn i huset så var det ikke et alternativ å ikke få til to like store soverom. Så på hemsen ble det foldedører. Da er soverommene helt like og de fikk plass til dobbeltsenger. Det er 150 senger der i dag, men det er faktisk plass til 180 senger på rommene. Nå skal dere også bli introdusert for temarommene. Hvert soverom har sitt eget tema. Når Linda og Roger får overnattingsgjester så får gjestene på forhånd en sms med bookingbekreftelse som indikerer hvilket rom de er tildelt på besøket. På hemsen så finner vi Hjortebo og Ulvehi! Linda bemerker at alle soverommene er møblert med speil og knagger. Så man kan henge klærne sine på knaggene og ta seg en titt i speilet før man møter de andre på morgenen.

Totalt på hytta så er det faste sengeplasser til 8. Men med sovesofa og to puffer som egentlig er sammenleggbare madrasser så er det plass til 12. Men da begynner det å bli trangt rundt spisebordet. Fordelen er uansett at det er godt med plass til både voksne og barn. Og det er jo litt av sjarmen med det å ha hytte. Å være sammen. Hemsestua er regnet som «ungdomsstua» pr. i dag. Og her kan barna spille og kose seg sammen om de ønsker litt egen tid. Legg merke til opp&ned persiennene. Mange av vinduene har dette. Da vinduene er lave så har de valgt denne løsningen for å hindre innsyn, nede, men fortsatt ha utsyn oppe. Det er faktisk ikke en eneste stoffgardin i Rolistua. De har kun brukt rullgardiner og opp&ned persienner.

I 1 etg så finner vi to soverom til, kjøkken med åpen løsning mot stue og bad. Badet har de holdt enkelt, men det er arealeffektiv og rommer akkurat det de trenger. Her har de satt inn en kombinert vask og tørk som er en plassbesparende løsning. Oppbevaring av håndkler har de løftet opp i høyden og de som er der får hver sin håndkleknagg i form av s-kroker som henger fra hyllene. De er også merket med en farge slik at alle finner igjen sine egne håndkler. Badet har fått det passende navnet «Innedass». Men det er ennå ingen gjester som har blitt booket inn der på forhånd.

På soverommene i 1 etg så har de benyttet kjøkkenskap over sengene som klesskap. Dette er igjen for å utnytte plassen, samt at det gir en lun følelse. Litt hyttete, men ikke helt allikevel. Plassbesparelsen gjorde at Linda og Roger kunne sette opp store lerrett på soverommene i temaene de har valgt. Det gir en god romdybde og er fantastisk å våkne til om morgenen. Legg merke til speil og knaggrekker her også.

Sist, men ikke minst! Stue og kjøkken. Det er ikke av de minste, men langt fra av de største. Akkurat passe stort nok hevder eierene. Det er her hyttekosen virkelig kommer frem. På lange mørke høstkvelder, foran ovnen og med tente stearinslys. Her koser de seg i hyggelig lag med venner og familie, men først og fremst med hverandre. Men her skorter det heller ikke på smarte løsninger. En kjapp ommøblering og et utrekkbart bord gir spiseplass til 8 på kjøkkenet! Og ekstra stoler, det har du nok kanskje allerede sett? Det er alle krakkene som befinner seg på soverommene. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

På vegne av alle hytteentusiaster så takker vi for besøket «På hytta hos Linda og Roger». Jeg er helt sikker på at vi ikke har sett det siste til dem. I Vortunglia, midt i Rømskogs storstue, hvor de nyter hyggelige stunder og skogturer med familien, bærplukking i «bakgården», bading fra stranda og besøkene på hotellet som er nærmeste nabo. Vi avslutter med inspirasjonsbilder fra hytta og områdene rundt.

Litt info:

HYTTEKROKEN.BLOGG.NO er på god vei til å bli Norges største hytteblogg. Den skal inneholde alskens tips, råd og inspirasjon til hytta og campingen.  Det tar tid å bygge opp en slik blogg, men jeg er godt på vei, takket være alle Hyttekrokens medlemmer og følgere på facebook og instagram. Denne bloggen skal bli som ett slags stort hyttearkiv med inspirerende bilder som du lett kan finne frem til inne på KATEGORIER på hovedsiden (HJEM) på bloggen. Ta med deg kaffekoppen og kryp opp i sofaen.Kos deg med herlige inspirerende innlegg om interiør, kos, natur og mat fra forskjellige hytter både i Norge og Sverige.

Jeg blogger systematisk om alle rom i hytta, og ellers alt hyttelivet handler om. Det er bare å ta masse bilder når dere først er på hytta og del i vei. Følg også med på ukas tema, og del dine bilder som passer. Hvordan du deler leser du mer om under her.

Er nå i gang med “På hytta hos…”-innlegg. Noen besøker jeg selv, mens hos andre får jeg tilsendt bilder og tekst. Dette er bare så gøy, og det kommer så mye flott fremover 😀

Oversikt over temaukene:

*Uke 42-45: På hytta hos…. fjellhytter

#hyttekrokenblogg_fjellhytta

*Uke 46-47: Fargevalg inne og ute: Hvilke farger har du brukt? Beis/maling/lakk?

#hyttekrokenblogg_fargevalg

*Uke 48-49: Advent på hytta

#hyttekrokenblogg_advent

*Uke 50-52: Jul på hytta

#hyttekrokenblogg_jul

 

 Vil du bli med på “På hytta hos…”, eller dele mange bilder fra din hytte, så send meg bilder på:

* Messsenger/melding/innboks/chat til siden Hyttekroken fb. eller min personlige messenger Tone Merete Abusland eller Instagram sin innboks. På denne måten slipper jeg å redigere hvert bilde.

Du kan også sende meg flere bilder på:

* Mail: [email protected]

For deling av bare ett eller få bilder:

* Instagram: #hyttekrokenblogg_… med ukas tema bak.

F.eks: #hyttekrokenblogg_bad

#hyttekrokenblogg_loft

*Ellers kan du bare #hyttekrokenblogg på bilder utenom tema. Disse kan jeg blogge om når som helst og innimellom. Litt sånn “livetpåhyttabilder” av akkurat det du føler du vil dele med oss 😉

Jeg tar i mot alle bilder med stor takk 🙂

Ha en strålende dag dere 😀

Tone

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg