På hytta hos Tove og Helge ved Ånøya

I dag skal vi besøke en helt spesiell gammel skatt av en hytte med en gammel historie bak seg. 

Velkommen på hytta til Tove og Helge 🙂

Hei! Her kommer litt fra hytta vår, som vi kjøpte for 6 år siden.
Halsteinshaugen ligger på Korsvegen i Melhus kommune, ved et vann som heter Ånøya. Haugen er på 13 mål, med masse skog, og et tun med hytte, anneks, stabbur og en bod.
Arkitekt Kaare Veldeder Jürgens fra Trondheim kjøpte haugen da han var ferdig utdannet arkitekt i begynnelsen på 20-tallet. Etter noen år i USA, kom han hjem og startet med å rydde haugen for trær, stubber og stein og bygde anneks. Det sto ferdig i 1927, og sommerstedet Halsteinshaugen ble tatt i bruk.

I 1928 bygget han stabburet av helt nytt tømmer. I 1929 er han på et småbruk utpå Hølonda og plukker ned en gammel låve, for å bruke tømmeret til selve hytta som sto ferdig i 1930. Det var nok et flott sommersted på denne tiden. Allerede i 1931 solgte han stedet, og siden har det vært mange eiere.
Navnet Halsteinshaugen kommer mest sannsynlig av at haugen består av skifer, og Halstein betyr bl.a steinhelle.

Når vi kjøpte haugen, var det mye å ta tak i. Det var lekkasjer både på stabburstaket og hyttetaket, noe vi så allerede på visning. Gamle uteplasser med treplattinger var pill råtten. Det var veldig gjengrodd, med svære trær helt inn til hytta, og veien opp til haugen var nesten ikke kjørbar. Vi har brukt masse tid og krefter på å sette alt i stand. Vi startet med å kjøpe traktor for å greie alle de tunge løftene. Veien ble skraper og grusa opp, og vi har tatt ned over 100 svære trær. Ennå er det mange som skal ned.

Med en plass som denne, må en være hendt. Etter å ha restaurert to hus, skulle vi ha en fix ferdig hytte. Sånn ble det ikke. Vi gjør absolutt alt selv. Helge er en ekte handyman og jeg er ikke så værst jeg heller.
På stabburet har vi tatt av hele taket, skiftet alle takstokker, kappet og forlenget alle stokker i etasjeskillet, lagt nytt tak, ny veranda og svalganger.

I sommer har vi røsket av hele taket på hytta, og lagt nytt. Vi er nå inne i siste innspurt på dette prosjektet. Det har vært veldig mye jobbing, altfor mye i perioder, men vi syns det er gøy å gjøre alt selv, og se at vi får det til. Alt av tømmer som vi har brukt, har vi laget sjøl av trær fra egen skog.

I mellom alle gjøremål, storkoser vi oss her oppå haugen. Det tar oss knapt 20 min å kjøre hit, så vi er her veldig ofte.
Det er en god stemning her, og en egen ro å komme hit, selv om prosjektene står i kø.
Når vi har hytta så nærme hjemme, får vi mye besøk av familie og venner, noe vi setter utrolig stor pris på.

 Vi har revet gamle plattinger og bygd nye. Vi har laget en helt ny platting oppe i skogen, med utsikt utover vannet, her har vi jaquzzi.

Trappa opp til jaquzzien.

Her koser vi oss med naturen helt innpå veggen, med bålpanne og uteliv, med koselig middagsbesøk og gode stunder.
Nå gleder vi oss til vi er ferdig med dette store takprosjektet og vi igjen kan nyte rolige tider oppå Halsteinshaugen vel vitende om at nå er hytta tett, og vil stå forhåpentligvis i mange flere år.
Mvh Tove og Helge.

Tusen tusen takk for at dere ville dele alt dette med oss i Hyttekroken! Det setter vi stor pris på. Så kjekt å få se både gamle og ny bilder av hele prosjektet. Vi takker og bukker 🙂

Litt info:

HYTTEKROKEN.BLOGG.NO er på god vei til å bli Norges største hytteblogg. Den skal inneholde alskens tips, råd og inspirasjon til hytta og campingen.  Det tar tid å bygge opp en slik blogg, men jeg er godt på vei, takket være alle Hyttekrokens medlemmer og følgere på facebook og instagram. Denne bloggen skal bli som ett slags stort hyttearkiv med inspirerende bilder som du lett kan finne frem til inne på KATEGORIER på hovedsiden (HJEM) på bloggen. Ta med deg kaffekoppen og kryp opp i sofaen.Kos deg med herlige inspirerende innlegg om interiør, kos, natur og mat fra forskjellige hytter både i Norge og Sverige.

Jeg blogger systematisk om alle rom i hytta, og ellers alt hyttelivet handler om. Det er bare å ta masse bilder når dere først er på hytta og del i vei. Følg også med på ukas tema, og del dine bilder som passer. Hvordan du deler leser du mer om under her.

Er nå i gang med “På hytta hos…”-innlegg. Noen besøker jeg selv, mens hos andre får jeg tilsendt bilder og tekst. Dette er bare så gøy, og det kommer så mye flott fremover 😀

Oversikt over temaukene: (Her har det blitt forandringer underveis pga stor pågang av “På hytta hos…”-innlegg 😉

*Uke 42- : På hytta hos…. fjellhytter

#hyttekrokenblogg_fjellhytta

*Uke 48- : Fargevalg inne og ute: Hvilke farger har du brukt? Beis/maling/lakk?

#hyttekrokenblogg_fargevalg

*Uke 50- : Advent og jul på hytta

#hyttekrokenblogg_jul

 

 Vil du bli med på “På hytta hos…”, eller dele mange bilder fra din hytte, så send meg bilder på:

* Messsenger/melding/innboks/chat til siden Hyttekroken fb. eller min personlige messenger Tone Merete Abusland eller Instagram sin innboks. På denne måten slipper jeg å redigere hvert bilde.

Du kan også sende meg flere bilder på:

* Mail: [email protected]

For deling av bare ett eller få bilder:

* Instagram: #hyttekrokenblogg_… med ukas tema bak.

F.eks: #hyttekrokenblogg_bad

#hyttekrokenblogg_loft

*Ellers kan du bare #hyttekrokenblogg på bilder utenom tema. Disse kan jeg blogge om når som helst og innimellom. Litt sånn “livetpåhyttabilder” av akkurat det du føler du vil dele med oss 😉

Jeg tar i mot alle bilder med stor takk 🙂

Ha en strålende dag dere 😀

Tone

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg