På hytta hos Linda & Tom og alle hundene i Sirdal

Adventstiden starter nå, og mange skal vel feire jul på hytta. Noen har vel allerede pyntet og gjort ting klart. Vi fortsetter litt nå og da med “På hytta hos…innlegg, men det vil også komme litt mer julerelaterte innlegg, som “Jul på hytta eller campingen”. Her spiller det ingen rolle om det er fjell, skog eller fjellhytter/camping. Bare det er jul, så er alt innafor 😉 Men før det kjører vi på med ei uke med Fargevalg på hytta.

Men nå skal vi besøke familien Soma i Sirdal. Her er det både 2 og firbente som storkoser seg på hytta.

Velkommen på hytta hos Linda @lndquilt og Tom 🙂

Vi kjøpte tomten i 2013 i Sirdal, da vi etter 10 år i campingvogn fant ut at tiden var inne da ungene var blitt voksne og ville ikke lengre være med i vogna. Vi kom tilfeldig over en bonde som solgte tomtene privat slik at vi ikke knyttet oss opp om et spesifikt prospekt. Dette gjorde at vi så muligheten for å styre utbyggingen selv. Mannen er elektriker og har renovert huset hjemme i mange år, så han er ganske handy.

Vi fant en ferdig hytte fra Drømmehytten som vi falt for og denne hytten var allerede bygget på dette feltet. Drømmehytten har vært helt fantastiske. Vi har kunnet gjøre masse endringer på fasade og innvendige løsninger. Vi endret vindusfasade, flyttet inngang til andre siden av hytta, utvidet stue osv. Da tomta var veldig ulen måtte vi fylle opp ganske mye. Det var en stor fjellknaus midt i, og vi ønsket å legge selve hytten på den høyden. På den ene siden gikk det rett ned, og da var valget enten å fylle opp, eller å sette en sokkel under stuedelen og få garasje. Vi valgte garasjen og har aldri angret på det.

Løsningen i selve hytten er jeg veldig fornøyd med. Det er høyt og godt under taket i begge etasjene. Soverommene er ikke så veldig store, da vi har valgt å ha romslige oppholdsrom isteden for.

Vi hadde nok valgt å male litt mer mørke farger i dag enn da vi innredet. Noe av det hvite kunne gjerne heller vært grått eller sort, men samtidig så er det en fin balanse mellom det mørke og det lyse, da panelet vi har er ganske mørk. Vi har beiset med Stubbe til Tyrilin. Den er det ganske mye sort i.

Da vi nettopp hadde ryddet ut furu helv….. hjemme, valgte vi å ikke ha furu over hele hytta. Derfor har vi også tapet, som er litt som naturlin i sturktur og farge.

Når det gjelder innredningen ellers, er det fortsatt mye som ikke er helt på plass. Spesielt på soverommene. Vi må lage seng på vegg for barnebarn, å få opp mere bilder og lamper.

Vi har snakket om å panele den lange gangen, da vi er litt misfornøyd med at den ble litt for lite hyttete. Men det får komme etterhvert. Muligens baderomsinnredningen på hovedbadet også blir skiftet med tiden.

Som du sikkert ser har vi ganske mange hunder, og at de lurer seg litt inn på bildene, er nesten ikke til å unngå. Akkurat nå har vi 5 stk irsk settere. 3 av disse er fra eget oppdrett. Hu mor sliter litt med å gi de fra seg hver gang vi har kull. Vi har også hytten som en slags base for å kunne trene og jakte hundene.

Jeg ønsket ikke å innrede hytten inne i stuen med en haug hundesenger osv., så det var litt av en utfordring å finne løsninger som gled inn i interiøret. Derfor har det blitt en gammel skuvseng med puter og sauefeller, en pallebenk/seng under trappen med madrass og masse puter, og en stor puff foran stuebordet med teppe og sauefell over. Vi valgte forresten slipt betonggulv i hovedetasjen for å slippe stress med ripete parkett. Det er helt fantastisk og kan absolutt anbefales.

Vi har grind opp til andre etasje så de får kun holde seg i hovedetasjen.

Klesstativ har vi laget selv av gamle ski vi fikk. Dette skal ut i annekset når det er ferdig.

Vaskerommet er innredet med 4 bur, så de sover der om natten, og når de er trøtte etter lange turer i fjellet.

Praktiske løsninger er skyvedørsgarderobe i gangen med skohylle fra gulv til tak, masse hyller og oppheng. Gangen er svært liten, men veldig praktisk.

Bad loft.


Akkurat nå har vi fokus på anneks og uteområdet. Vi fikk satt opp bakerovn og utepeis i oppdalskifer i fjor høst, og i sommer bygget mannen anneks som skal bli kombinert bakehus, hagestue og ekstra overnattingsplass med bad. Innredningen av denne kommer etterhvert, og vil bli i en mye mørkere og hyttete stil enn i selve hovedhytten. Jeg har allerede begynt å handle inn litt av interiøret.

Ute skal det bli en slags pargola med skyvbart tak, platting med oppdalskfiter, heller og treterrasse, og skigard-gjerde etterhvert. Vi har et 5-års prosjekt på disse tingene.

Ellers så er jo hytten bygget for at vi skal kunne samle hele familien og venner. Vi storkoser oss med masse ulike aktiviteter og er her oppe så og si hver helg. Det er ikke mange helger i løpet av året vi ikke er her. For oss er det kun 1 time og 15 min å kjøre, så det hender vi kjører opp kun for en natt også.

Tusen tusen takk for at dere ville dele dette hytteparadiset med oss! Det setter vi stor pris på. Det var skikkelig koselig å se hvor godt hundene hadde det, og hvordan dere hadde løst det praktiske med liggeplasser til alle 🙂 Takk for titten <3

Litt info:

HYTTEKROKEN.BLOGG.NO er på god vei til å bli Norges største hytteblogg. Den skal inneholde alskens tips, råd og inspirasjon til hytta og campingen.  Det tar tid å bygge opp en slik blogg, men jeg er godt på vei, takket være alle Hyttekrokens medlemmer og følgere på facebook og instagram. Denne bloggen skal bli som ett slags stort hyttearkiv med inspirerende bilder som du lett kan finne frem til inne på KATEGORIER på hovedsiden (HJEM) på bloggen. Ta med deg kaffekoppen og kryp opp i sofaen.Kos deg med herlige inspirerende innlegg om interiør, kos, natur og mat fra forskjellige hytter både i Norge og Sverige.

Jeg blogger systematisk om alle rom i hytta, og ellers alt hyttelivet handler om. Det er bare å ta masse bilder når dere først er på hytta og del i vei. Følg også med på ukas tema, og del dine bilder som passer. Hvordan du deler leser du mer om under her.

Er nå i gang med “På hytta hos…”-innlegg. Noen besøker jeg selv, mens hos andre får jeg tilsendt bilder og tekst. Dette er bare så gøy, og det kommer så mye flott fremover 😀

Oversikt over temaukene: (Her har det blitt forandringer underveis pga stor pågang av “På hytta hos…”-innlegg 😉

*Uke 42- : På hytta hos…. fjellhytter

#hyttekrokenblogg_fjellhytta

*Uke 48- : Fargevalg inne og ute: Hvilke farger har du brukt? Beis/maling/lakk?

#hyttekrokenblogg_fargevalg

*Uke 50- : Advent og jul på hytta

#hyttekrokenblogg_jul

 Vil du bli med på “På hytta hos…”, eller dele mange bilder fra din hytte, så send meg bilder på:

* Messsenger/melding/innboks/chat til siden Hyttekroken fb. eller min personlige messenger Tone Merete Abusland eller Instagram sin innboks. På denne måten slipper jeg å redigere hvert bilde.

Du kan også sende meg flere bilder på:

* Mail: [email protected]

For deling av bare ett eller få bilder:

* Instagram: #hyttekrokenblogg_… med ukas tema bak.

F.eks: #hyttekrokenblogg_bad

#hyttekrokenblogg_loft

*Ellers kan du bare #hyttekrokenblogg på bilder utenom tema. Disse kan jeg blogge om når som helst og innimellom. Litt sånn “livetpåhyttabilder” av akkurat det du føler du vil dele med oss 😉

Jeg tar i mot alle bilder med stor takk 🙂

Ha en strålende dag dere 😀

 

Tone

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg